Amerika Birleşik Devletleri’nde faaliyet gösteren New York Post Gazetesi, önemli bir araştırmayı yayınladı. Bu araştırmanın detayları oldukça çarpıcı. Her evin mutfağında olan ve sürekli olarak tüketilen bazı gıdalar; sağlığı tehdit ederek belirli hastalıkların yolunu açıyor. Uzmanlar tarafından belirlenen bu gıdalar, tek tek açıklandı. Peki, New York Post hangi besinleri işaret etti? Neden bu kadar zararlılar?
Vücuda çok fazla işlenmiş şeker alınması, uyku düzenine dikkat edilmemesi ve stres kontrolü yapılmaması erken yaşlanma ya da otoimmün hastalıklara yol açıyor. Orta yaş itibariyle sağlıklı ve doğal beslenerek kalori kısıtlaması yapmak, insan ömrünü ve kalitesini artırıyor. Endokrinoloji ve Metabolizma Bölümü’nden Doç. Dr. Gökhan Özışık, stresin ve işlenmiş besinlerin sağlığa olumsuz etkileri hakkında bilgi verdi.