Kilis’in bereketli topraklarından gelen tatlı meyveler, zahmetli aşamalardan geçerek kış sofralarının baş tacı olan lezzetli bir pekmeze dönüşüyor. Hem ev yapımı geleneklerle hem de modern tesislerde üretilen bu doğal ürün, yılın soğuk günlerinde enerji kaynağı olarak tüketiliyor. Yoğun emek ve sabırla elde edilen bu kıymetli pekmez, doğal ve katkısız yapısıyla ön plana çıkıyor. İşte tüm detaylar...
Sağlığımız için faydaları saymakla bitmeyen pek çok besinle karşı karşıya kalıyoruz. Meyveler, sebzeler ve özellikle de babaannelerimizin tarifleri sayesinde uzun bir yaşamın kapılarını aralamak çok kolay. Bir besin var ki şöhreti Nevşehir'den tüm dünyaya yayılmış durumda. İşte hem faydaları say say bitmeyen hem de lezzeti ile damakları çatlatan o mucizevi besin...
Köylerde özel üretilen pek çok besin yaydığı şifalar ile adından sık söz ettiriyor. En sevilen yöresel lezzetlerin başında gelen o şifa kaynağının ise, sağlığımıza bilinen pek çok faydası bulunuyor. Babaannelerimizin köylerde özel olarak yaptığı tarifi yiyenler kabızlık ve hastalık nedir unutuyor! İşte her türlü hastalıktan koruyan, yüzyıllardır kullanılan üzüm pekmezinin mucizeleri...
Evde üzüm pekmezi hazırlamaya ne dersiniz? Hem de en doğalından... Üzüm pekmezi evde yapılır mı, üzüm kaynatıldığında vitamini kaybolmuyor mu gibi soru işaretlerini artık bir kenara bırakın. Üzüm pekmezi nasıl yapılır sorusunu soranlar birazdan vereceğimiz tarife bayılacaklar. İşte vitamin kaynağı, en doğalından hazırlanan üzüm pekmezi tarifimiz.