Kayısı, sağlık için birçok fayda sağlayan besleyici bir meyve. Hem taze olarak tüketildiğinde hem de kurutulmuş halde kullanıldığında önemli besin değerleri sunuyor. İçeriğinde bulunan besin değerleri sayesinde vücuttaki sağlık problemlerinin önüne geçiyor. Reçel, kompostu gibi alternatifleri hazırlanarak tüketilince lezzeti daha da artıyor. Direkt olarak tüketildiğinde de kabızlığı önlemesi gibi faydaları bulunuyor. Peki, kayısının faydaları nelerdir?
Sağlıklı bir vücuda sahip olmanın en iyi yolu, doğal yollarla yetişen gıdalarla beslenmek oluyor. Porsiyon kontrolü dahilinde çeşitli meyveleri tüketmek, gün içerisinde ihtiyaç duyulan vitamin ve minerallerin alınmasını sağlarken bazı hastalıkların tedavi edilmesine de yardımcı oluyor. Tam da bu noktada beslenme düzeninde yer verebileceğiniz öyle bir meyve var ki vücudu anında C vitamini deposuna çeviriyor. Metabolizmayı hızlandırıp kilo vermeyi sağlarken kemik sağlığı için de sayısız fayda sağlıyor. Peki, hangi meyveyi düzenli olarak tüketmek gerekiyor? Faydaları nelerdir?
Kahvaltıda yediğimiz bazı besinler, sağlığımız için önemli faydalar sağlıyor. Özellikle bir tanesi var ki kaşık kaşık yiyince vücudu demir, C vitamini ve kalsiyuma boğup kabızlığı kökten bitiriyor. O besini babaannelerimiz köyde bedavaya yapıyor, kahvaltıda kaşık kaşık yiyen ömür boyu kabızlık nedir bilmiyor. İşte faydası say say bitmeyen mucizelerle dolu o besin deposu...