Balığı büyük bir çoğunluk sever. Kokusuna rağmen oldukça sevilen balıklar sağlık için önemli bir yer taşıyor. Uzmanlar zengin omega-3 kaynağı balıkların düzenli olarak tüketilmesi gerektiğini belirtiyor. Ancak balık doğru bir şekilde pişirilmezse zehirlenmeye yol açıyor.
Balık yanında yoğurt, peynir gibi süt ve süt ürünleri tüketmenin balıktan zehirlenmeye yol açtığı üzerine oluşan şehir efsanelerinden sizin de haberiniz vardır muhakkak. Peki bu efsane ne kadar doğru? Neden böyle bir inanış oluşmuş? Örneğin, bir balık sofrasına oturduğunuzda, yoğurtlu meze yemeden önce "balıkla yoğurt birlikte yenmez" diye düşündünüz mü hiç? Biz de bunun için bu konuyu araştırdık ve balıkla yoğurt birlikte yenir mi yenmez mi, son noktayı koyduk!
Özellikle balık sezonunun açılması ile birlikte balık tüketimi arttı. Ancak bu da balık zehirlenmelerine bağlı şikayetleri de ortaya çıkardı. Karın ağrısı, mide bulantısı, devamında kusma gibi belirtilerin görüldüğü balık zehirlenmelerinde kimi zaman ateş aniden yükselebilir, midede kramplar oluşturabilir, zehirlenen kişi kimi zaman baygınlık geçirebilir. Peki balık zehirlenmesi durumunda ne yapmak gerekir? Balığı yoğurtla tüketmek zehirlenmeye neden olur mu? Tıpkı kümes hayvanlarına bağlı zehirlenmelerde olduğu gibi balık zehirlenmesi de hemen müdahale edilmesini gerektiren önemli zehirlenmelerden biridir. Balık zehirlenmesine karşı ne yapmak gerekir, balık zehirlenmesi belirtileri ne zaman ortaya çıkar, haberimizde bulabilirsiniz. | Hazırlayan: Selen Serdaroğlu