Çoğu insanın tercih etmediği ancak insan sağlığına çeşitli faydaları olan sakatat, kasaplık olan hayvanların kasları dışında kalan yenebilir iç organlarından oluşan kısımlardır. Sakatat bizim mutfağımızda olduğu kadar Yunan, Fransız, İspanyol, İtalyan ve Uzak Doğu mutfaklarında da oldukça yaygın olarak tercih edilen bir yiyecektir.
Hava sıcaklığının hissedilir şekilde düşmesi içimizi ısıtacak sıcak içecek tüketimini arttırıyor. Bunlardan aklımıza ilk gelen vapurda içtiğimiz sıcacık çay ile ofise gelir gelmez sarıldığımız kahve oluyor. Çayın da kahvenin de ayrı ayrı seveni çok olmasına rağmen , sağlıklı yaşam için tüketim miktarına dikkat edilmelidir. Uzman Diyetisyen Zülal Yalçın konu hakkında bilgiler verdi.