Türkiye, geleneksel lezzetleriyle tüm dünyada öne çıkmayı başarıyor. Anadolu’da yıllardır yapılan ve şifa dağıtan gıdalar, yurt içinde yaşayanlar kadar yurt dışından gelen ziyaretçilerin de dikkatini çekiyor. Bu gıdalardan öyle biri var ki hem yapılış süreciyle hem de sağlığa olan faydalarıyla dikkat çekiyor. Dünyadaki peynir otoriteleri tarafından aranan, sahtelerinden ayrılması için barkodla satılan bu gıda için adeta kuyruk oluşuyor. Peki, bu peynir hangisi? Türkiye’den hangi yöreye özgü? Yapım aşaması neden bu kadar zorlu? Faydaları nelerdir?
Türkiye'nin zengin yemek kültürüyle öne çıkan şehirlerinden Şanlıurfa'da tescillenen ve kahvaltıdan tatlılara kadar kullanım alanı bulan "Urfa peyniri" damakları şenlendiriyor.