Ağaçların dış kabuğunun tutuşmasını geciktirici kimyasallara sahip olmasından dolayı, dış kısmının kolay kolay alev almaması. Fakat bu durum ağaçların iç kısmı için geçerli değildir. Bu yüzden yıldırımın neden olduğu ısı nedeniyle iç kısımlar kolay bir şekilde alev alır.
Bu görüntüler Florida'dan. Uzaklara yıldırım düşmesini izlemek her ne kadar keyifli gelse de dikkatli olmakta fayda var. Çünkü yıldırım her zaman uzaklara düşmez. Yıldırımın bir kişiyi çarpma olasılığı 600 binde 1'dir. Yıldırım çarpan kişilerin 28.500’de 1’i ise ölmektedir. Dünyada yaklaşık 24 bin kişi her yıl yıldırım çarpması sonucu ölmektedir ve yaklaşık olarak 240 bin kişi ise yaralanmaktadır.
Büyük yangınlar sırasında oluşan ısı transferi, yukarı doğru hareket eden hava sütunları yaratabilir. Bu sütunlar tek başlarına hortuma dönüşmezler; fakat yangın sırasında esen rüzgarlar hızlıca yön değiştiren niteliğe sahipse, bu yukarı doğru yükselen hava, bir hortuma dönüşebilir.
Avustralya çeşitli doğa olaylarına en çok ev sahipliği yapan ülkelerin başında geliyor. Batı Avustralya'nın en yüksek zirvesinden akan çarpıcı bir bulut şelalesi görenleri hayran bıraktırdı...
Abd'nin Colorado eyaleti fırtınaları ile ön plana çıkmış bir şehirdir. Cep telefonuyla fırtınayı çeken bir vatandaşın evinin önündeki ağaca yıldırım düşüyor ve ağaç adeta paramparça oluyor.
Havaların soğumasıyla birlikte yıldırım düşme sayıları da artmaktadır. New York'ta bulunan Özgürlük Heykeli'ne yıldırımın düşüş anı saniye saniye kameralara yansıdı.
Denizciler tarafından kaydedilen bu görüntülerde; denizin üstünde aynı anda oluşan üç hortum görüldü ve kısa süreli paniğe neden oldu. Her üç hortum da karaya ulaşmadan kendiliğinden kayboldu.