Dışarıda tüketilen hazır gıdaların yanı sıra evde yapılan yemekler de çeşitli güvenlik tehditleri oluşturabiliyor. Pek çok kişi ise hayvansal gıdaların nasıl tüketilmesi gerektiğini bilmiyor. Gıda Mühendisi Hatice Büyükakkuş, gıda zehirlenmelerine neden olan ve sıklıkla göz ardı edilen tüketim hatalarına dair bilgilerini Posta.com.tr okuyucuları için açıkladı...
Hindi eti yılbaşı sofralarının vazgeçilmez yemeği olarak biliniyor. Genellikle yılbaşı sofralarını süsleyen hindi eti, diğer günlerde çok sık tüketilmiyor. Ancak hindi eti besleyici özelliği sayesinde vücuda çok faydalı. İçerdiği protein ve mineraller ile kırmızı ete alternatif olan hindi etini sadece yılbaşında değil her zaman tüketmek gerekiyor. Hindi eti tüketimini spor sonrası rutinine dahil ederek eklemlerinizi ve kas sağlığınızı da koruyabilirsiniz.
Her yılbaşı zamanı hindi, çeşit çeşit tarifle gündeme geliyor. Bir süreliğine popüler olan bu zengin besin kaynağı daha sonra yıl boyunca bir daha hatırlanmıyor. Hindi etinin sofralarda sıkça yer alması gerektiğine vurgu yapan Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Ezgi Mumcu, hindi etinin faydalarını anlattı...