Düzce’de fındık üreticileri katma değeri yüksek ikinci bir ürün üretiliyor. Düzce Valisi Selçuk Aslan, fındık tarlasının ortasında dikimi yapılan dağ çileğinin hasadını yaptı. Vali Aslan, bu yıl 300 bin fidenin toprakla buluştuğunu gelecek yıl ise 1 milyon fidenin toprakla buluşacağının müjdesini verdi. İşte tüm detaylar…
Ordu'da yetişen dağ çileği, kilosu 700 TL’den Pazar tezgahlarındaki yerini aldı. Dağ çileği, doğal olarak yetişen bir ürün ve toplama işlemi oldukça zahmetli. Dağlık ve engebeli arazilerde yetişiyor. Bu durum da toplayıcıların ulaşımını zorlaştırıyor. Dağ çileği, mevsimsel bir ürün ve sadece belirli bir dönemde toplanabiliyor. Peki, dağ çileğinin faydaları nelerdir? Neden bu kadar pahalı?
Ülkemizde sağlığımız için faydalı pek çok meyve ve sebze bulunuyor. Farklı yörelerde yetişen sağlıklı besin kaynaklarından kimileri farkında dahi olmadan vücudumuza reset atıp ömrümüzü uzatıyor, kanserden ve tıkalı damarlardan koruyor. Sinop'un da göz bebeği olan, dünyaya dahi satılan o meyveyi yiyenin 100 yaşına kadar yaşaması ise garanti görülüyor. İşte dağlardan gelen mucize kocayemişin faydaları ve hakkındaki tüm detaylar...
Kış aylarının gözde meyvelerinden biri olan dağ çileği pazar tezgahında yerini aldı. Ülkemizde en fazla Muğla ve Aydın yöresinde yetişen dağ çileği elle tek tek toplanıyor. Dağ çileğinin vücuda pek çok faydası bulunuyor. Bağışıklık sisteminde bağırsak hastalıklarına kadar iyi gelen dağ çileği neredeyse her derde deva.