İskilip dolması, Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi'nde, özellikle İskilip ilçesinde yapılan eşsiz bir lezzet olarak öne çıkıyor. Yüzyıllardır süregelen bu geleneksel yemek, yalnızca pişirme süresiyle değil, aynı zamanda içeriği ve sunumuyla da dikkat çekiyor. 12 saat süren zahmetli yapım aşaması, dolmanın zengin aromasının ve muhteşem lezzetinin sırrını oluşturuyor. Yavaş yavaş pişen et, baharatlar ve pirinç, birlikte adeta bir uyum içinde dans ediyor.
Osmanlı'da askerin sefer yemeği olan İskilip dolması, Çorum'da iki ilçeyi karşı karşıya getirdi.2010 yılında İskilip Belediyesi'nin girişimleri sonucu Türk Patent Enstitüsü'nce tescillenen İskilip dolması coğrafi işaret aldı. Geçtiğimiz aylarda Bayat Belediyesi'nin 'Baharatlı Bayat Dolması'na coğrafi işaret alınması için yaptığı başvuru, ürünün 'İskilip dolması' ile aynı olduğu gerekçesiyle iki ilçe arasında gerilime neden oldu.