Türkiye’nin zengin flora çeşitliliği arasında yer alan ve doğada kendiliğinden yetişen ıspıt otu, sağlığa sunduğu faydalarla dikkat çekiyor. Farklı yörelerde “kaldırık otu” veya “hodan” olarak bilinen bu bitki, özellikle Karadeniz mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Ancak, faydaları saymakla bitmeyen bu mucizevi bitkinin ülke genelinde değeri tam anlamıyla bilinmiyor. Peki, ıspıt otunun faydaları nelerdir?
Dağlarda ve köylerde, kendiliğinden yetişen pek çok şifalı bitki bulunuyor. Özellikle bir tanesi var ki kabızlık bitkisi olarak da biliniyor, faydaları say say bitmiyor! Damarları açıp kolesterolü silen o bitkiden haftada 3 kez yiyen anında şifa buluyor! işte ölüm hariç her derdin dermanı o bitki ve faydaları...