Türk mutfağının en meşakkatli ama bir o kadar da besleyici yemeklerinden biri olan yuvalama, özellikle Gaziantep mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alır. Efsanevi bir tat ve sağlığa olan faydalarıyla dikkat çeker. Kış aylarının vazgeçilmezi olan bu yemek, Gaziantepliler için bir nevi şifa kaynağıdır. Peki, yuvalama nasıl yapılır? Yuvalama yapmanın püf noktaları nelerdir?
Alaca çorbası son dakikaların çorbalarından değil. Ancak özel misafirleriniz için karşı konulmaz bir lezzet. Gaziantep yöresine ait alaca çorbayı yapmaya bir gün önceden karar vermeniz gerekiyor, çünkü bu yöresel çorba malzemeleri arasında bulunan nohutun ve yarmanın bir gün önceden ıslatılması gerekiyor. Peki alaca çorba nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir, alaca çorba yaparken nelere dikkat etmek gerekir? Ustasından tarife dair tüm detayları aldık!