Sonbaharda yetişen meyve ve sebzeler, mevsimsel özelliklere uygun olarak olgunlaşır ve doğal olarak daha soğuk havalara dayanıklıdır. Bu besinler, sonbaharın değişen ihtiyaçlarına uyum sağlar, vücudu dengede tutar ve mevsimsel hastalıklara karşı korur.
Mevsiminde sebze ve meyve tüketmek hem çevre için hem de sağlığınız için oldukça önemli. Böylece aynı zamanda kimyasal ilaçların bir kısmından ve hormonlardan korunma şansınız artıyor. İşte ülkemizde ekim ayında yetişen meyve ve sebzeler
Doğayı ve doğal olanı korumak için mevsiminde meyve ve sebze tüketmek oldukça önemlidir. Kendi sağlığınız için organik yetiştiriciliği destekleyerek doğru zamanda doğru meyve ve sebze tüketmelisiniz. İşte sonbahar meyveleri ve sonbahar sebzeleri
Sonbahar bağışıklık sistemini güçlendirerek kış aylarına hazırlanmak için önemli bir fırsat. Metabolizmayı kışa hazırlamak, mevsim geçişlerinde hastalanmamak ve sonbahar depresyonundan korunmak için sofralardan eksik etmemeniz gereken bazı besinler var. Diyetisyen Merve Yüksek, sonbahar beslenmesinde dikkat edilmesi gerekenleri hakkında bilgi verdi.