Bazı süt çeşitleri, içerdiği besin değerleri sayesinde vücut için oldukça faydalıdır. Özellikle doğru seçildiği zaman sağlığa olan katkıları yadsınamaz. Kimi sütlerin sindirimi kolaydır ve bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkiler bırakır. Doğal bir destek arayanlar için iyi bir tercihtir. Peki, hangi süt çeşidi doğal probiyotik kaynağı? Faydaları nelerdir?
Sağlıklı beslenmek, vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin, mineral ve besin öğelerini dengeli bir şekilde almayı sağlıyor. Taze meyve, sebze, tam tahıllar, sağlıklı yağlar ve protein kaynakları içeren bir beslenme düzeni; enerjiyi artırıyor, hastalıklara karşı koruyor ve genel yaşam kalitesini yükseltiyor. Tüm bunların yanı sıra beslenme rutininize ekleyeceğiniz o sağlıklı lezzet, adeta şifa kaynağı! Fransızların vazgeçilmezi olan bu içeceğin faydası ise saymakla bitmiyor.
Keçi sütü dünya çapında giderek popülerlik kazanıyor. Besin açısından zengindir ve sağlık açısından birçok avantajı vardır. Keçi sütünün sindirimi ve sindirimi laktoza duyarlı kişiler için bile kolaydır. Geleneksel inek sütünü sindirmekte sorun yaşıyorsanız, bitki bazlı süte geçmeden önce farklı hayvan bazlı sütleri test etmek isteyebilirsiniz. Ya da belki tek yapmak istediğiniz, sabahları mısır gevreğinize ve kahvenize koyduğunuz şeyleri değiştirmektir.
Süt, kalsiyum açısından çok zengindir. Özellikle kemik sağlığı ve diş sağlığı için büyük önem taşır. Keçi, inek, koyun ve manda sütü gibi çeşitleri olsa da günümüzde sıklıkla inek sütü tüketilir. Ancak genel olarak inek sütü ile karşılaştırıldığında, keçi sütü birçok benzersiz özelliğiyle dikkat çekiyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, keçi sütünün inek sütüne göre daha faydalı olduğunun altını çizerek önemli açıklamalarda bulundu.