Glüten alerjisinin sindirim sisteminin glüten içeren gıdalara alerjik reaksiyon göstermesi olduğunu belirten uzmanlar, Glüten alerjisinin genellikle 5-6 yaş arasında ortaya çıktığını belirterek, ekmek, simit, börek gibi hamur işleri; pasta ve hazır tatlılar; makarna, arpa şehriye, erişte, kuskus, bulgur ve paketli yiyecekleri tüketen çocuklarda ciltte döküntü, kızarıklık, karın şişliği, gaz, ishal veya kabızlık, karın ağrısı, eklem ağrıları, aşırı yorgunluk, sürekli halsizlik gibi belirtileri görüldüğünde glüten alerjisi olabileceği düşünülerek hekime başvurulması gerektiğini açıkladılar.
Çocuklarda besin alerjileri, özellikle çevresel şartlardaki değişimlere bağlı olarak en çok konuşulan konulardan biri haline geldi. Bugün her 17 çocuktan birinin besin alerjisiyle karşı karşıya kaldığını söyleyen uzmanlar, hastalığın genetik geçişle seyretmesi ve ömür boyu devam etmesi gibi faktörlerden dolayı gelecek nesiller açısından da önem taşıdığını açıklıyorlar.
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte çocuklarda alerjiye neden olan etkenlerde artmaya başladı. Dikkat edilmesi gereken birkaç detayla alerji riskini azaltmak ve büyük oranda önüne geçmek mümkün. Peki, çocuklarda alerji neden olur? Alerjiye neden olan durumlar nelerdir? İşte, çocuklarda alerjiye neden olan ve fark etmeden yapılan 8 hata...