Gnetik-soya çekim faktörü, stres, sıkıntı ve depresyon gibi duygusal faktörlerin yanı sıra doğum kontrol, anti depresan ve kortizon ilaçları, hipotroidi, cushing ve şeker hastalığı gibi hormon hastalıkları, hareketsiz yaşam ve yaş faktörü kilo alma nedenleri arasında yer alsa da şişmanlığın asıl nedeni başka. Bu sorun kontrol edildiğinde, kilo vermek çok daha kolay hale geliyor. Sık sık değişen formül diyetler kısa süreli olarak kilo verilmesini sağlasa da temel olarak açlık hissi, iştah fazlalığı, stres ve panik duyguları, sindirim problemleri, motivasyon düşüklüğü tedavi edilmediği için zayıflama diyetleri her seferinde hüsranla sonuçlanıyor. Ancak asıl olarak iştahın kontrol edilmesini zorlaştıran sorunun çözülmesi gerekiyor.
Aşırı kilo almak, kalp-damar rahatsızlıklarından diyabete varıncaya kadar birçok hastalığa neden oluyor. Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Pınar Demirkaya, bu doğrultuda uygun beslenme önerilerinde bulunurken, doğru bilinen yanlışları sıralıyor ve “Suya limon katmak zayıflatmaz, ekmek tek başına kilo aldırmaz…” diyor.
Zayıflamak için yaptığınız diyet için "neden işe yaramıyor" diye merak ediyorsanız, yaptığınız bu diyet hatalarının metabolizmanızı yavaşlattığını, kan şekeri düzeyinizi dengesizleştirdiğini, yetersiz vitamin ve mineral alımına neden olarak vücudunuza zarar verdiğini ve bu nedenle kilo vermenizi engellediğini unutmamalısınız. İşte diyet sırasında sık yapılan 5 hata ve metabolizmanıza verdiği zararlar!