Padişahların vazgeçilmez baharatı! Dünyada doğu bitkisi olarak da biliniyor: Gaz ve şişkinliği bitirip vücudu pamuk gibi yapıyor

Padişahların vazgeçilmez baharatı! Dünyada doğu bitkisi olarak da biliniyor: Gaz ve şişkinliği bitirip vücudu pamuk gibi yapıyor

16.07.2024
Osmanlı mutfağındaki birçok baharat, günümüzde de yaygın olarak kullanılmaya devam ediliyor. Karanfil, tarçın, zencefil ve yenibahar gibi baharatlar; hem geleneksel hem de modern mutfaklarda lezzet artırıcı ve sağlık destekleyici özellikleri nedeniyle tercih ediliyor. Bu baharatlar, geleneksel tariflerin yanı sıra günümüz yemeklerinde ve tatlılarında da yer alarak kültürel mirası yaşatmaya devam ediyor. Osmanlı döneminde kullanılan baharatlardan öyle biri var ki günümüzde de hem yemekleri lezzetlendirmeye hem de şifa olmaya devam ediyor.
Düğüm düğüm olmuş tıkalı bağırsakları açıyor! 1 kaşığında bin şifa var: Gece yiyince sabah kabızlık kalmıyor

Düğüm düğüm olmuş tıkalı bağırsakları açıyor! 1 kaşığında bin şifa var: Gece yiyince sabah kabızlık kalmıyor

27.03.2024
Sindirim problemleri genellikle çok sık görülüyor. Kabızlık, hazımsızlık ya da şişkinlik gibi sorunlarla baş edebilmek için bazı bitkilerden faydalanabilirsiniz. Ramazan ayının üç temel problemi olan ağız kokusu, sindirim problemleri ve halsizliği önleyen bitki kakule, Ramazan'da aktarların gözdesi oldu.
Diyet yapanlara özel, kakulenin 5 inanılmaz faydası

Diyet yapanlara özel, kakulenin 5 inanılmaz faydası

7.03.2021
Kakule, yoğun tat aroması ile nanegiller ailesine benzetilse de çoğunlukla orta doğu ülkelerin yetiştirilip kullanılıyor. İnsan vücudunda birçok olumlu etkisi bulunan kakule, özellikle de diyet yapanların imdadına yetişiyor. Kakule sindirimi ve kan şekerini düzenliyor, kötü nefesi engelliyor. Genel olarak ise çay ve kahvelere aroma vermesi amacıyla kullanılan kakulenin faydalarını, Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak anlattı.