Yulaf, çoğu kişi tarafından zayıflama sürecinin baş tacı olarak görülse de, başka bir lezzet yağ yakımında daha etkili olabilir. Bu besin, metabolizmayı hızlandırarak vücudu harekete geçirir ve istenmeyen yağların daha kolay yakılmasına yardımcı olur, ancak genellikle göz ardı edilir. Peki, bu lezzet nedir? Zayıflamaya katkıları nelerdir?
Son yıllarda beslenme alışkanlıklarında önemli bir yer edinen kinoa, sağlıklı yaşam trendleriyle paralel olarak popülerliğini arttırıyor. Beyaz, kırmızı ya da siyah gibi farklı renklerde bulunan kinoa, esnek bir yapıya sahip ve çeşitli yemeklerde kullanılabiliyor. Kinoa, yüksek besleyici değeriyle dikkat çekiyor. Bu özellikleri sayesinde dengeli bir beslenme programının önemli bir parçası haline geliyor. Peki, etten bile daha fazla protein içeren bu besin neden önemli? Hangi sağlık sorunlarına fayda sağlıyor? Nasıl tüketilir?
Kinoa; Güney Amerika'da çok uzun bir zamandır kullanılan bir bitki olup ülkemizde adı yeni duyulan bir bitkidir. Kinoa; Kinoa bitkisinin tohum bölümünden elde edilmektedir. Yetiştirilmesi oldukça kolay ve besin değeri açısından çok zengin bir bitki olması sebebiyle pek çok alanda kullanılmaktadır. Kinoa, özellikle zayıflamak isteyen kişilerin ilgi odağı olmuştur. Kinoa'nın diyet planları içerisinde çok sık kullanıldığını belirtmek gerekir.