Türk mutfağının vazgeçilmez bir parçası olan ekmeğin bin türlü çeşidi bulunuyor. Buğday, tahıl, yulaf, çavdar, kepek derken liste uzayıp gidiyor. Her mutfakta olan ekmeğin lezzeti hafızalardan silinmeyecek kadar güzel olsa da uzmanlar zaman zaman ekmekten uzak durmamız gerektiğini vurguluyor. NHS Doktoru Chintal Patel’in yaptığı açıklamanın ardından ise gündeme bambaşka bir gerçek yerleşti. Sağlığın düşmanı olarak görülen ekmekle ilgili yepyeni bilgiler paylaştı. İşte tüm detaylar…
Herkesin sofrasında olan, her yemekle birlikte tüketilen o besin, İbrahim Saraçoğlu'nun da gözdeleri arasında yer alıyor. Özel olarak Kastamonu'dan getirten Saraçoğlu, çocukluğunda bakkaldan eve gelene kadar yarısını bitirdiğini söylediği o besinin genel kültürümüze yerleştiğini savunuyor. Sağlıklı ve doğru tüketildiğinde son derece faydalı olabilen o besin bakın neymiş!