Bilecik'te kurutma mesaisi başladı! Yıllardır aynı tohumla üretiliyor: Vücudu C vitaminine boğuyor, soğuk havalara karşı koruyor, yemeklere avuç avuç atın

Bilecik'te kurutma mesaisi başladı! Yıllardır aynı tohumla üretiliyor: Vücudu C vitaminine boğuyor, soğuk havalara karşı koruyor, yemeklere avuç avuç atın

22.09.2024
Bilecik'in Çukurören köyünde yetiştirilen acı kırmızı biber, coğrafi işaretle tescillendikten sonra büyük ilgi görüyor. Mayıs ayında 320 dekar alana ekilen ata tohumu biberler, eylül ayında hasat ediliyor. Hasadın ardından biberler, doğal ortamda kurutulup öğütülerek birçok kente gönderiliyor. İşte tüm detaylar...
40 dereceyi aşan sıcaklarda 'kurutmalık' mesaisi

40 dereceyi aşan sıcaklarda 'kurutmalık' mesaisi

9.08.2022
Gaziantep'te, kış yemeklerinin vazgeçilmezi olan dolmalık sebzelerin kurutulmasına başlandı. Yurt içi ve dışına satılan kurutmalıkların büyük bölümü Gaziantep'te, 40 dereceyi aşan sıcaklıkta hazırlanırken, sezonun başlamasıyla birlikte kentin güneşi doğrudan gören yüksek tepelerinde renk cümbüşü yaşatan kurutmalıklar, binlerce kişiye de gelir sağlıyor. Kurutularak kış için hazır hale getirilen sebzeler, paketlenerek çoğunluğu gurbetçilerin yaşadığı onlarca ülkeye ihraç ediliyor.
Kızgın güneşin altında 'kurutmalık' mesaisi!

Kızgın güneşin altında 'kurutmalık' mesaisi!

9.08.2022
Gaziantep'te kış yemeklerinin vazgeçilmezi olan dolmalık sebzelerin kurutulmasına başlandı. Yurt içi ve dışına satılan kurutmalıkların büyük bölümü Gaziantep'te, 40 dereceyi aşan sıcaklıkta hazırlanırken, sezonun başlamasıyla birlikte kentin güneşi doğrudan gören yüksek tepelerinde renk cümbüşü yaşatan kurutmalıklar, binlerce kişiye de gelir sağlıyor. Kurutularak kış için hazır hale getirilen sebzeler, paketlenerek çoğunluğu gurbetçilerin yaşadığı onlarca ülkeye ihraç ediliyor.