Bal, doğanın sunduğu şifalı mucizelerden biridir ve farklı türleri, kendine özgü faydalar sunar. Balın çeşitleri arasında öyle bir alternatif var ki daha güçlü antibakteriyel özelliklere sahip ve bağışıklık sistemini güçlendirmede etkili olabilir. Peki, balın hangi çeşidi vücuda faydalı?
Bal, özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Bunun yanı sıra bitki çaylarının içerisinde şifa olması ya da içecekleri tatlandırması amacıyla sürekli olarak tüketiliyor. Balın oldukça fazla çeşidi bulunuyor. Her biri, birbirinden lezzetli ve sağlıklı. Fakat balın bu türünü kimse bilmiyor. İşte tüm detaylar...
Adını daha önce duymamış olabilirsiniz. Ancak Yeni Zelanda’ya özgü olan manuka balı, sağlığa olan faydaları sayesinde gün geçtikçe daha popüler hale geliyor. Lezzetli tadı ve iyileştirici etkisi olan manuka balı tam bir şifa deposu. Peki bu bal sağlığımıza ne tür bir fayda sağlayabilir? Birlikte inceliyoruz. /ÖZEL