Aşçıların sığınağı...

Aşçıların sığınağı...

15.09.2024
Basılı ilk yemek kitabı Melceü’t- Tabbâhîn yani, ‘Aşçıların Sığınağı’ 1844 yılında Mehmet Kamil tarafından yazılan ve basılan ilk Türkçe yemek kitabıdır. Osmanlı mutfağına ilgi duyanlar için 300’e yakın t
Gastronomide yeni kalp atışları

Gastronomide yeni kalp atışları

9.06.2024
Yapay zeka ile farklı bir boyut kazanan sektörlerden biri de gastronomi olacak. Pandemi sırasında öğrenilen çaresiz yalnızlık ve kişiselleşme trendi, sonrasında oluşan yapay,
Denizden çıkana dikkat!

Denizden çıkana dikkat!

30.07.2023
Merhabalar sevgili okuyucularım. Biliyorsunuz balığın ülkemizde ve sofralarda hak ettiği yeri alması için elimden geleni yapıyorum. Dünyada artan bir trend olan balığın bizde gittikçe az tüketilmesi beni üzüyor. Daha fazla tüketilsin, evlere mutfaklara girsin diye bir kitap bile çıkardım.
Balık sezonu açılıyor! Marmara'da müsilaj engeli

Balık sezonu açılıyor! Marmara'da müsilaj engeli

31.08.2021
Balıkçıların aylardır beklediği av sezonu yarın açılacak. Prof. Dr. Mustafa Sarı müsilajla ilgili çalışmalar için Marmara Adası civarında karides avına çıktı. 75-80 metreden çekilen ağların çamur gibi müsilajla kaplı olduğunu tespit eden Prof. Dr. Sarı, 'Balık sezonu olumsuz etkilenecek' dedi.
Surf and turf nedir? Surf and turf nasıl yapılır, tarifi malzemeleri neler?

Surf and turf nedir? Surf and turf nasıl yapılır, tarifi malzemeleri neler?

9.08.2021
Surf anda turf havalı adıyla olduğu kadar lezzetiyle de oldukça merak edilen ana yemekler arasında geliyor. Aslında surf and turf için, birçok deniz ürünü ve kırmızı et çeşidi kullanılabiliyor ve kişinin damak tadı ve hayal gücü ile de destekleniyor. Surf and turf nasıl yapılır, tarifi malzemeleri neler? diyenler için en beğenilen surf andan turf tarifini hazırladık…
Greenpeace, Türkiye'deki deniz canlılarında mikroplastik buldu

Greenpeace, Türkiye'deki deniz canlılarında mikroplastik buldu

25.10.2019
Greenpeace Akdeniz'in, 'Türkiye'deki Deniz Canlılarında Mikroplastik Kirliliği' raporuna göre, incelenen balıkların yüzde 44'ünde, kırmızı karidesin yüzde 18'inde, midye dolmaların ise yüzde 91'inde mikroplastik bulguya rastlandı. Balıkların midesinden çıkan mikroplastiklerin çoğunun tek kullanımlık plastiklerden kaynaklandığı açıklandı
Türk bilim insanları iki yeni canlı türü keşfetti

Türk bilim insanları iki yeni canlı türü keşfetti

12.10.2019
Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesindeki bilim insanlarınca, Mersin ve Isparta’daki tatlı sularda yapılan araştırmalarda, dünyada ilk kez görülen, karideslerin akrabası 2 yeni canlı türü tespit edildi