Bazı sebzeleri mevsiminde tüketmek, sağlık açısından büyük fayda sağlar. Mevsiminde yetişen sebzeler, doğanın sunduğu en taze ve besleyici halleriyle bünyeyi destekler. Her sebze, mevsimsel şartlarda en iyi değerlerine ulaşır. Bu, hem tat hem de içerik zenginliği bakımından cilt ve vücut için güçlü bir destek sunar. Peki, hangi sebze mevsiminde yenmeli?
Sağlığımız için yararlı pek çok sebze bulunuyor. Bir tanesi var ki pazar tezgahında gören yanından geçip gidiyor ama aslında ölüm hariç her derde deva! Faydalarını öğrenince pazardan almadan dönmeyeceğiniz o sebze bakın neymiş...
Sağlık açısından pek çok faydası olan kereviz, özellikle sindirim sisteminin dostu. Lif bakımından zengin olan ve düşük kalorisiyle kilo vermeye de yardımcı olan kereviz, damar sağlığını da koruyor. Türkiye'de genellikle Marmara, Ege ve Karadeniz bölgelerinde daha yaygın olarak bulunan kereviz, güçlü antioksidan kaynağı olmasıyla da dikkat çekiyor.