Prof. Dr. Serdar Yol, mide kanserinde son yıllarda artış görüldüğüne dikkat çekerek, hastalığın hiçbir belirti vermeden ilerleyebileceğini belirtti. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Yol, mide kanserinden korunmak için aşırı tuzlu, salamuralı yiyecekleri her gün yemekten kaçınmak gerektiğini söyledi.
Bazı kan gruplarında daha sık görülen, ilk etapta şişkinlik ve hazımsızlık ile kendini gösterebilen mide kanserine yol açan önemli risk faktörleri arasında genetik faktörler, erkek olmak ve fazla tuz tüketimi yer alıyor. Mide kanseri meme, akciğer ve kalın bağırsak kanserlerinden sonra en sık rastlanan 4. kanser türü ancak kimi zamanlar gastrit ya da ülserdir diyerek geçiştirilen bazı belirtiler nedeniyle mide kanseri uzun süre sinsi bir şekilde ilerleyebiliyor. Erken evre yakalandığında tümörlerin ameliyatsız tedavi edilebildiği mide kanserinde, kansere yol açabilen faktörleri sizler için listeledik, mide kanserinden korunmak için yapılması gerekenlere yakından baktık...