Hiç tatil sonrası dinleneceğinize yorulduğunuzu fark ettiniz mi? Seyahatten günler önce alışverişlere başlanır, yolculuktan bir gün öncesi tamamen valiz hazırlamaya harcanır, uzun uzun yapılacaklar ve gidilecekler listesi hazırlanır. Tüm seyahat listeye tik atmakla geçer. Dolayısıyla dinlenmek için çıktığımız yolculuklar çileye dönüşür. Ama başka türlüsü de mümkün. Nasıl mı? Bilinçli farkındalıkla seyahat ile.
Araştırmalara göre kentte yaşayan bir kişi, farkına varsın ya da varmasın, günde ortalama 30 bin dış uyarana maruz kalıyor. Reklamlar, haberler, korna ve inşaat sesleri, etraftan bizlere ulaşan müzikler, istemeden kulak misafir olduğunuz konuşmalar, kavgalar, işteki gerginlikler, sosyal medya bildirimleri, kulaklarımızdan, gözlerimizden, burun deliklerimizden, derimizden sistemimize dahil, zihnimize, bedenimize kaydedilen tonlarca dış uyarıcı…
"Bilinçli farkındalık" olarak bilinen Mindfulness, olarak dünyada ilgi gören bir akım. Farkındalığın amacı, bireyin korku tepkisinden çok, şu anda meydana gelen uyaranlara odaklanmasına yardımcı olmak. Genellikle farkındalığın, insanların günlük yaşamlarında daha sakin, daha dingin ve daha motive olmalarına yardımcı olabileceği düşüncesi yaygın. Klinik Psikolog Buse Göçmen, "Artan sayıda çalışmanın bulguları şimdi bu kanıtı destekliyor. Farkındalık uygulamasının fiziksel ve özellikle zihinsel sağlık için gerçek faydalar sağladığı deneyimlerle sabit" diyor.
Modern hayat şartları kendi iç dünyamızı kontrol etmemizi daha da zorlaştırıyor. İş hayatı, özel hayat derken kendimizi dinlemiyor ve kelimenin tam anlamıyla "otomatik pilot"ta yaşıyoruz. Mindfulness, yani bilinçli farkındalık, son dönemde popülerleşen bir düşünce yönetim sistemi. Mindfulness egzersizleri sayesinde şimdiki zamanı daha iyi algılayıp yaşam kalitemizi yükseltme şansı buluyoruz. İşte mindfulness hakkında merak edilen 10 şey.
“Geleceğimiz Çocuk Atölyeleri”nde çocuklar sömestr tatilinde 3 gün boyunca eğleniyor, ebeveynler de kaygı, korku ve sınırlar hakkında çözümleri konuşmak üzere uzmanlarla buluşuyor.