Nar, yüksek vitamin ve antioksidan içeriğiyle vücudu güçlendirirken sağlıklı bir yaşam için önemli faydalar sağlar. Üzerine tuz eklemek, elektrolit dengesini düzenler ve metabolizmanın daha hızlı çalışmasına yardımcı olur. Bu kombinasyon; sindirim sistemini rahatlatır, şişkinlikleri önler ve vücudun sıvı dengesini korur. İşte tüm detaylar!
Beslenme alışkanlıklarında dikkat edilmediğinde masum görünen gıdalar bile sağlığımızı tehdit edebilir. Özellikle belirli maddeleri fazlaca içeren besinler, organların doğal işleyişine yük bindirir. Sıklıkla tüketilen bir baharat ya da işlenmiş bir ürün, zamanla istenmeyen etkiler yaratabilir. Peki, hangi gıda böbreklerin ve diğer organların sağlığını bozuyor?
Yemeklere lezzet katan tuzun kalp sağlığı için potansiyel bir tehdit oluşturduğunu kaydeden Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Semra Topçu, aşırı tuz tüketiminin kalp hastalıklarının yanı sıra yüksek kan basıncı ve böbrek problemleri gibi ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarabildiğini vurguladı. Özellikle o besinlere dikkat çeken uzman isim, böbrek sağlığı için uzak durulması gerekenleri açıkladı.
Günümüzde giderek yaygınlaşan ve genç yaşlarda da görülme sıklığı artan kalp ve damar hastalıklarından inmeye, böbrek yetmezliğinden obeziteye; fazla tuz tüketiminin zemin hazırladığı hastalıklar saymakla bitmiyor. Uzmanların tüm uyarılarına karşın bir türlü önü alınamayan aşırı tuz tüketimi sağlığı ciddi şekilde tehdit ediyor. Dünya Sağlık Örgütü günlük tuz tüketiminin 5 gram (bir çay kaşığı) olması kalması gerektiğini belirtirken, ülkemizde tuz tüketimi birkaç kata çıkabiliyor. Ancak siz yemekler daha lezzetli olsun diye sağlığınızdan olmayın! İşte fazla tuz tüketmenin sağlığa en önemli 6 zararı!