Soğuk havaların etkisini göstermeye başladığı bu günlerde, vücut direncini artıran ve bağışıklığı güçlendiren bazı özel lezzetler ön plana çıkıyor. Geleneksel mutfağımızın önemli bir parçası olan bu şifalı yiyecekler, hastalıklarla mücadelede doğal bir destek sunarken, kış aylarında sofraların vazgeçilmezi haline geliyor. İşte Gaziantep’in gizli şifa kaynağı!
Gastronomi şehri Gaziantep’in meşhur tescilli lezzetlerinden olan, içinde, kemik suyu, et, pirinç, sarımsak ve çeşitli baharatların yer aldığı beyran, sonbaharın ve kış aylarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor.
Eşsiz dünya mutfakları arasında yer alan Gaziantep’in tarihi ve yöresel yemeği beyran, içinde barındırdığı kuzu eti, baharatı, bol sarımsağı ve kemik suyu ile bağışıklık sisteminin ve solunum sisteminin dostu olarak her yaz-kış tüketiliyor.