Sırt bölgesinde yanma zaman içerisinde daha şiddetli bir noktaya ulaşabilmektedir. Böyle bir durum ile karşı karşıya kalan birçok kişi, sebebini öğrenmek için internet üzerinden bilgi almaya çalışıyor. Sırt yanmasının hafif sebepleri ile beraber aynı zamanda ciddi nedenleri de söz konusu olabilmektedir. Bunun nedenlerini anlayabilmek için ise mutlaka uzman bir doktor kontrolünde tetkik ve teşhislerin yapılması gerekir. Buna bağlı olarak ele alınacak tedavi süreci kapsamında, semptomlara bağlı olarak süreç devam eder.
Çeşitli nedenler ile gözler arasında paralelliğin bozulması şaşılık hastalığı olarak bilinir. Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Muhsin Eraslan şaşılık hastalığını ve tedavi yöntemlerini sizler için anlatıyor.
Safra, karaciğerde üretilerek oniki parmak bağırsağa dökülen bir salgıdır. Bu salgı aracılığı ile bazı maddelerin vücuttan atılması sağlanırken, bazı yağda eriyen vitaminlerin ve yağların vücutta emilmesinde fonksiyonları mevcuttur. Günlük ortalama 600 ml civarında safra üretilir. Peki, safra kesesi taşı neden olur? Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Fahri Yetişir konu hakkında bilgiler verdi.
Bazı hastalıklarda hafif ve geçici, bazı hastalıklarda şiddetli, bazı hastalıklarda ise uzun süre devam ediyor… Kişinin nefes alışverişini fark etmesi, solunumun zorlaşması ve güçlükle nefes alıp vermesi, ‘dispne’, toplumdaki bilinen adıyla ‘nefes darlığı’ olarak tanımlanıyor.