Pekmez ve bal, en sevilen ve en sık tüketilen sağlıklı şeker kaynakları olarak biliniyor. Bu besinlerin doğru şekilde tüketilmiyor olması da çeşitli sağlık problemlerini beraberinde getirebiliyor. Uzmanlar özellikle o tüketim şekline dikkat çekiyor. İşte bal ve pekmezi kansere dönüştüren o yöntem ve vücudumuza olan zararları!
Kansızlığa, öksürüğe iyi gelen pekmez hem kahvaltı sofralarının hem de şifa kürlerinin değişmez malzemelerinden biri. Ancak pekmezin üretiminde yapılacak basit bir hata pekmezin kanserojen etkiye sahip olmasına yol açıyor! Üstelik evde pekmez yapıyorsanız veya bazı şifa kürlerinde kullanıyorsanız pekmez yapımına çok dikkat etmeniz gerekiyor. Peki pekmezin kanserojen etkiye sahip olmaması için ne yapmanız gerekiyor?