Her gün soframızda pek çok peynir çeşidi yer alıyor. Hepsi vitamin ve minerallerle dolu ve çok değerli. Ancak, bazı türler diğerlerinden daha sağlıklı olabilir. Bu özel çeşit, besin değerleri ve sağlık yararlarıyla öne çıkarak soframızın vazgeçilmezi olmayı hak eder. Peki, en sağlıklı peynir çeşidi hangisi? Faydaları nelerdir?
Konya’nın vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan, Osmanlı döneminde askerlere antibiyotik olarak verildiği kayıtlara geçen "küflü peynir" olarak bilinen tescilli "yeşil peynir" günümüzde de ilgi görmeye devam ediyor.
Ezine’nin beyazı, Konya’nın küflü peyniri, Kars’ın gravyeri, Van’ın otlu peyniri... Yüzlerce çeşit üretimiyle Türkiye tam bir peynir cenneti. Ancak en çok tüketilen süt ürünlerinin başında gelen ve 50’den fazla ülkeye ihracatı yapılan peynirlerimizin pek azı Coğrafi İşaret almış durumda. İşte Türkiye’nin tescilli peynirleri...