Sağlıklı ve uzun bir yaşam sürdürmek için yiyip içtiğimiz besinlere dikkat etmemiz gerekiyor. Özellikle vücudumuzun temel yapı taşları arasında yer alan proteinin düzenli olarak ve doğru şekilde alınması büyük önem taşıyor. En sık tüketilen protein kaynaklarından olan tavukla ilgili ise pek çok noktanın kafaları karıştırdığı görülebiliyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Gülçin Işık, yıllardır süren tavuk eti mi yoksa hindi eti mi daha sağlıklı tartışmasına Posta.com.tr okuyucuları için son noktayı koyuyor. İşte sofralardan eksik edilmemesi gereken, en sağlıklı protein kaynağı...
Hindi eti yılbaşı sofralarının vazgeçilmez yemeği olarak biliniyor. Genellikle yılbaşı sofralarını süsleyen hindi eti, diğer günlerde çok sık tüketilmiyor. Ancak hindi eti besleyici özelliği sayesinde vücuda çok faydalı. İçerdiği protein ve mineraller ile kırmızı ete alternatif olan hindi etini sadece yılbaşında değil her zaman tüketmek gerekiyor. Hindi eti tüketimini spor sonrası rutinine dahil ederek eklemlerinizi ve kas sağlığınızı da koruyabilirsiniz.