Son günlerde bazı gıda ürünlerinde rastlanan Salmonella bakterisi endişe vermeye devam ediyor. Salmonella bakterisinin 2 bin tane alt tipi olduğunu belirten enfeksiyon uzmanları, Salmonella baktesinin insanlarda tifo, yumuşak doku ve solunum yolu enfeksiyonu gibi rahatsızlıklar oluşturabildiğini ifade ediyor. Salmonella’nın toplumda yaygın karın ağrısı ve ishal atakları ile seyreden besin zehirlenmesi salgınları da yapabildiğine dikkat çeken uzmanlar, belirtilerin gıda alındıktan 8-48 saat sonra görülmeye başladığını söyledi.
Salmonella bakterisi, son dönemlerde sıkça yaşanan acil vakalarının ardından merak edilmeye başlandı. Son günlerde Kanada'da ABD'den gelen soğanlarda salmonella bakterisi olabileceği uyarısı yapıldı. Vücut direncini düşüren ishal, ateş ve kusma gibi semptomları görülen salmonella bakterisi, birçok şekilde insan vücuduna geçiş yapabiliyor. Peki, salmonella bakterisi nedir? Salmonella hangi gıdalarda bulunur? Salmonella belirtileri neler? Salmonella nasıl bulaşır? Salmonella hastalığının tedavisi var mı? Salmonellanın aşısı var mı? Salmonelladan korunma yolları neler? İşte salmonella bakterisi hakkında merak edilenler.