Günümüzde popüler hale gelen sanal gerçek gözlüklerinin yeni etkileşim ve eğlence alanında fazla kullanıldığını belirten Doç. Dr. Şenay Aşık Nacaroğlu, “Sanal gerçek gözlükler bilinçsiz kullanıldığında göz hasarına neden oluyor . VR gözlükler uzun süre kullanıldığında gözlerde batma yanma ve göz çevresinde ağrıya neden olabilir. Özellikle göz kırpma sıklığının azalması, göz kuruluğunu artırabilir. Ayrıca VR gözlük kullanımı sırasında veya sonrasında geçici bulanık görme yaşanabilir” dedi.
Kişinin uçak fobisi ya da yükseklik fobisi yaşam kalitesini etkileyebiliyor. İş seyahatleri veya aile ile yapılan seyahatler uçak korkusu yüzünden kabusa dönebiliyor. Sanal gerçeklik tedavisinin en yaygın uygulandığı alanların başında fobiler geliyor. Sanal gerçeklik tedavisi ile kişiye fobilerini yaşadığı sanal bir ortam oluşturuluyor, bu yöntem sayesinde kişi uçuş korkusunu yenebiliyor.
Egzersiz yaparken veya koşarken yalnız olmayı istemeyenler için düşünülen bu gözlük size eşlik edebilecek dijital bir avatar yansıtıyor. Gözlük ile belli bir tempoda koşabilir, daha önceki koşunuzu tekrarlayabilir veya başka bir arkadaşınızın koşusu ile birlikte koşabilirsiniz. Ghost Pacer isimli artırılmış sanal gerçeklik gözlüğünün fiyatı ise 94,193 dolar.
Sony'nin, Şubat tarihinde düzenlenecek Destination PlayStation etkinliğinde PlayStation 5'le birlikte büyük bir sürpriz daha yapacağı ve yeni bir donanım daha duyuracağı iddia edildi.
Rusya’da çiftçiler, süt miktarını ve kalitesini artırmak için ilginç bir metod geliştirdi. İneklere sanal gerçeklik gözlükleri takıldıktan bir süre sonra hem süt miktarında hem de kalitesinde artış yaşandı. Yaz günü uçsuz bucaksız bir çimenliğin ortasındaymış gibi hissettiren sanal gerçeklik gözlüğü ile ineklerin duygusal durumlarının iyileştiği ortaya çıktı.