Günlük hayatımızda her sofrada yer bulan bazı besinlerin, fazla tüketildiğinde vücut sağlığını ciddi anlamda tehdit ettiğini biliyor muydunuz? Özellikle mutfağımızın vazgeçilmezlerinden olan bazı malzemeler, düşündüğünüzden çok daha fazla sağlık riski taşıyor. Bu temel besinlerin aslında vücutta nasıl etkilere yol açtığını öğrenmek, sağlıklı yaşam için büyük bir fark yaratabilir. Peki, nedir bu besin nedir?
Kimi besin kaynakları son derece sağlıklı görülürken kimileri ise biz farkında dahi olmadan sağlığımızdan ediyor. Yemeklerin içine avuç avuç kattığımız ve severek tuz, sağlığımız için en büyük tehditlerden birini oluşturuyor. Prof. Dr. Uğur Bilge, 20-26 Mayıs ’Dünya Tuza Dikkat Haftası’ nedeniyle bir açıklama yaptı.
Her gün tükettiğimiz besinler ne kadar faydalı? Kimi besin kaynakları son derece sağlıklı görülürken kimileri ise biz farkında dahi olmadan sağlığımızdan ediyor. Bir tanesi var ki yemeklerin içine avuç avuç katıyoruz ama böbreklerimizi diyalize sürükleyip mide kanseri yapıyor! İşte o zararı saymakla bitmeyen besin...
Türk Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Derneği Üyesi Prof. Dr. Gülsüm Özkan, yaptıkları bir çalışmada, tuz tüketiminin azaltılmasıyla, hipertansiyon oranının da düştüğünü gördüklerini belirtti.