Sebze kökleri ve yaprakları, sağlığımız için önemli besin kaynakları arasında bulunuyor. Sebzeler; lif, vitamin ve mineral bakımından oldukça zenginler. Kök sebzeler, pişirilerek ya da çiğ olarak tüketilirken yapraklı sebzeler salata veya pişmiş yemeklerde kullanılıyor. Bu tür sebzeler, düşük kalorili olup sindirim sağlığını ve bağışıklığı destekliyor. Özellikle bazı sebzelerin kök ya da yaprak kısımlarının haşlanıp suyunun içilmesi, alacağınız vitaminin etkisini artırıyor. Peki, hangi sebzelerin köklerini ya da yapraklarını tüketmek fayda sağlıyor? Nasıl yenmeli?
Sağlıklı beslenme sürecinde meyve tüketmek, vücudunuz için oldukça önemli. Meyveler doğal şeker, lif, vitaminler ve antioksidanlar açısından zengin. Farklı meyveleri çeşitlendirerek tüketmek, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu çeşitli besinleri almanıza yardımcı oluyor. Meyveler arasında öyle bir alternatif var ki Osmanlı döneminde ilaç olarak kullanılmış. Dr. İbrahim Saraçoğlu gibi bitkisel kürler öneren isimler de bu meyvenin önemi üzerinde duruyor. Peki, bu meyve hangisi? Faydaları nelerdir? Nasıl tüketilmeli?
Sıcaklıkların artması, pek çok kişinin gün içerisinde sık sık duş almasına neden oluyor. Duş aldıktan sonra saçları kurutmamak ya da soğuk bir ortamda bulunmak ise beraberinde bazı sağlık problemlerinin yaşanmasına yol açıyor. Islak saçla dolaşmak, solunum yollarının enfeksiyon kapmasına, geniz akıntısına ve burun tıkanıklığına neden olabiliyor. Tüm bunların yanı sıra sinüzit rahatsızlığı olanlar için de zorlu bir süreç başlıyor. Sinüzit ve geniz akıntısı gibi problemlere şifa olacak kür tarifi ise İbrahim Saraçoğlu’nun önerileri arasında bulunuyor. İşte tüm detaylar..
Soğan, yemeklerde tercih ettiğimiz bir besin olarak bilir. Soğanın hiç bilmediğimiz bir sürü faydaları vardır. Tıp bilimde doğal antibiyotik diye adlandırılan soğan ile uyumanın faydaları oldukça fazla. Soğan dilimiyle uyumanın faydalarını merak ediyorsanız "soğan dilimiyle uyumanın faydaları" haberimize bir göz atın.