Sofra şekerinden kat be kat daha fazla tatlı olmasıyla öne çıkan şeker otu, doğal içeriği sayesinde diyabet hastalarının yüzünü güldürüyor. Dünyanın farklı ülkelerinde gıda ürünleri üretimi yapan pek çok marka, çikolatanın içerisinde şeker yerine bu bitkiyi kullanmayı tercih ediyor. Peki, şekerden çok daha tatlı olan bu bitki sırrı nedir? İşte detaylar…
Şekerin zararlarına dair her geçen gün yeni bir şey öğreniyoruz. Durum böyle olunca da şekeri hayatımızdan çıkarmak için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak şekeri bir anda bırakabilmek o kadar kolay değil. Neyse ki şeker yerine geçebilecek şekerden daha tatlı bir alternatif var. Gelin şimdi şeker otu da denilen stevia hakkında merak edilenlere bakalım.
İzmir'de 'Şeker otu' olarak bilinen ve şekerden 300 kat daha tatlı doğal 'Stevia' bitkisinin üretimine başlayan Harun Karaman 'Bölge çiftçisi, bu ürünle daha fazla gelir elde edecek' dedi. Stevia bitkisine kalorisinin oldukça düşük olması nedeniyle talep artıyor. Diyabet ve obezite gibi kronik hastalıkları bulunanlar için ilgi çekiyor.
Adıyaman Üniversitesi tarafından, kentin gelir kaynaklarından tütüne alternatif olması amacıyla ilk kez ekimi yapılan lavanta ve şeker otundan verim alınması halinde, bu iki ürünün üretim alanı genişletilecek.