Günümüzde popüler hale gelen sanal gerçek gözlüklerinin yeni etkileşim ve eğlence alanında fazla kullanıldığını belirten Doç. Dr. Şenay Aşık Nacaroğlu, “Sanal gerçek gözlükler bilinçsiz kullanıldığında göz hasarına neden oluyor . VR gözlükler uzun süre kullanıldığında gözlerde batma yanma ve göz çevresinde ağrıya neden olabilir. Özellikle göz kırpma sıklığının azalması, göz kuruluğunu artırabilir. Ayrıca VR gözlük kullanımı sırasında veya sonrasında geçici bulanık görme yaşanabilir” dedi.
Kişinin uçak fobisi ya da yükseklik fobisi yaşam kalitesini etkileyebiliyor. İş seyahatleri veya aile ile yapılan seyahatler uçak korkusu yüzünden kabusa dönebiliyor. Sanal gerçeklik tedavisinin en yaygın uygulandığı alanların başında fobiler geliyor. Sanal gerçeklik tedavisi ile kişiye fobilerini yaşadığı sanal bir ortam oluşturuluyor, bu yöntem sayesinde kişi uçuş korkusunu yenebiliyor.
Apple’ın karma gerçeklik başlığı ile VR oyunlar deneyimlenebilecek. Bloomberg’den Mark Gurman, Apple’ın başlığının hem hızlı çipleri hem de yüksek çözünürlüklü ekranlarıyla yüksek kaliteli sanal gerçeklik oyunlarını çalıştırabileceğini belirtti.