Omega-3 yağ asitleri, sayısız besinsel faydalarından dolayı günümüzde popüler hale gelmiştir. Şu anda doktorlar vücuda bakmak için Omega-3 reçete ediyor. Omega-3'ün varlığı ilk kez 1920 yılında keşfedildi. Ancak o dönemde bu çok önemli yağ asidinin gerekliliği net olarak bilinmiyordu. 1970'lerde yapılan araştırmalar, Omega-3 açısından zengin balık tüketen Grönland'daki Eskimolar arasında Omega-3'lerin daha düşük kalp hastalığı riskinden sorumlu olduğunu ortaya çıkardı. O zamandan beri Omega-3 oldukça popüler hale geldi.
Hafızayı güçlendiren besinlerden bahseden Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Levent Gül, “Omega-3 yağ asitleri içeren balıklar, özellikle somon ve sardalya gibi deniz ürünleri beyin sağlığını destekler. Ayrıca, ceviz, badem gibi kuruyemişler, antioksidanlar bakımından zengindir ve hafıza fonksiyonunu artırabilir” dedi.
Yapılan yeni bir araştırmaya göre öğleden sonra atıştırdığımız lezzetli bir peynirli krakerin veya pizzanın sadece ilerleyen yıllardaki bedensel sağlığımıza değil, hafıza problemleri ile kendisini gösteren demansa da etkisi var. Bir dizi bilişsel testin yapıldığı araştırma sonucu gösteriyor ki bazı besinleri sadece 1 ay bile tüketmek hafızamıza ciddi zararlar veriyor. | Posta.com.tr
Bu süper molekülden faydalanmak için haftada 2-3 kez yağlı balık yememizin önemini hiç unutmayalım. Eğer sık balık yiyemiyorsak, sağlıklı ve uzun ömür ve güçlü bir bağışıklık için dışarıdan Omega 3 alarak sağlığımızı destekleyelim.