Kilis'te 25 yıldır aktarlık yapan Ahmet Dokuzoğlu şifa kaynağı olması ve bağışıklığı güçlendirmesi nedeniyle kış aylarında zahtere ilginin arttığını söyledi. Dokuzoğlu, zahterin hem çayının yapıldığını hem de zeytinyağı ile kahvaltıda tüketilebildiğini söyledi.
Osmanlı, sağlığımız için yararlı pek çok besin ve baharatın sıklıkla kullanıldığı bir dönem. Bugün derdimize derman ararken dahi sıklıkla faydalandığımız Osmanlı tarifleri ve önerileri arasında bir baharat var ki şifası kıtaları aşmış durumda. Kolesterolü damardan kazıyan, kuru öksürüğü kökten bitiren o mucize bakın neymiş...
Zahter, özellikle Orta Doğu ve Akdeniz bölgesine özgü bir bitkidir ve hem mutfakta hem de geleneksel tıpta geniş bir kullanım alanına sahiptir. Kekik, nane ve dağ otu benzeri bir tat ve aroma taşıyan zahter, içerdiği besin öğeleri ve faydalı bileşiklerle pek çok sağlık yararı sunar.