Gündem Hollanda ile krizde son dakika gelişmesi

Hollanda ile krizde son dakika gelişmesi

Paylaş
Hollanda ile krizde son dakika gelişmesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı  Fatma Betül Sayan Kaya, Hollanda'da Türk Konsolosluğu'na alınmamış ve sınır dışı edilmişti. Hollanda ile yaşanan kriz sonrası Türkiye, Hollanda'ya iki nota verdi!! Öte yandan Hollanda maslahatgüzarı 3. kez Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı.

Dışişleri Baskanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağına iniş izni vermeyen daha sonra daha büyük bir skandal karar ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'yı Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğu’na almayan Hollanda'ya Dışişleri Bakanlığı'ndan iki nota verildi. Hollanda Maslahatgüzarı 3. kez bakanlığa çağırıldı.

Dışişleri Bakanlığı, Hollanda'nın Türk bakanlara uyguladığı engeller ve barışçıl toplantı hakkını kullanan Türk vatandaşlarına uygulanan kötü muameleden dolayı bu ülkeye iki ayrı nota verdi. İlk nota Bakan Fatma Betül Sayan Kaya ve beraberindeki heyetin Hollanda'da maruz kaldığı duruma ilişkin. Bu durumun uluslararası teamüllere aykırı olduğu bildirildi.


Rusya'dan Türkiye ve Hollanda'ya çağrı


RESMİ ÖZÜR BEKLİYORUZ


Türkiye'nin Hollanda'ya verdiği notada, Türk bakanlara yönelik diplomatik nezaket ve uluslararası teamüle uymayan söz konusu muamelelerin, güçlü bir şekilde kınandığı ve bu uygulamalar konusunda Hollanda makamlarından resmi bir yazılı özür beklendiği bildirildi. İkinci nota ise Hollanda polisinin konsolosluk önünde Türklere yönelik sert müdahalesine yönelik.

"TAZMİNAT HAKKIMIZ SAKLI"


Türkiye’nin Hollanda’ya verdiği notada, tazminat hakkının saklı tutulduğu belirtilerek, Türk bakanlar ve vatandaşlarına yönelik söz konusu ihlallerin araştırılması, ihlalleri gerçekleştirenler hakkında adli, idari ve cezai yaptırımlar uygulanması ve sonucunun Dışişleri Bakanlığı’na bildirilmesi talep edildi.


HOLLANDA'DAN VATANDAŞLARINA ÇAĞRI


Türkiye'nin verdiği nota sonrası Hollanda'dan açıklama geldi. Hollanda, Türkiye'de yaşayan vatandaşlarına dikkatli olmaları çağrısında bulundu.


Bakan Fatma Betül Sayan Kaya'ya bir kötü haber daha!


Hollanda'ya bu yaptırımlar uygulanacak


Hollanda basınında tuhaf Türkiye anketi


Hollanda krizi büyüyor! Avrupa'nın köpeği


AK Partili vekil: Almanya ve Hollanda'ya belki azıcık da teşekkür etmeliyiz