Magazin İbrahim Erkal hayatını kaybetti iddiası

İbrahim Erkal hayatını kaybetti iddiası

Paylaş
İbrahim Erkal hayatını kaybetti iddiası

12 Nisan'da beyin kanaması geçiren ve o günden bu yana yoğun bakımda tutulan şarkıcı İbrahim Erkal'ın hayatını kaybettiği resmi Facebook hesabından duyurulmuştu. Hastaneden yapılan açıklamada ise İbrahim Erkal'ın beyin ölümünün gerçekleştiği, yaşam destek ünitesine bağlı olarak kalp ve diğer organlarının hayati fonksiyonlarının devam ettirildiği bildirildi

İbrahim Erkal'ın hayatını kaybettiği haberini sanatçının sosyal medya hesaplarını yöneten ailesi duyurmuş, açıklamada "Değerli sanatçımız İbrahim Erkal tüm çabalara rağmen hakkın rahmetine kavuşmuştur" denilmişti.


DOKTORLARI AÇIKLAMA YAPTI:


Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Yöneticisi Doç. Dr. Necdet Sağlam, İbrahim Erkal'ın, bugün yapılan tetkikler sonucunda beyin ölümünün gerçekleştiğinin tespit edildiğini, yaşam destek ünitesine bağlı olarak şarkıcının kalp ve diğer organlarının hayati fonksiyonlarının devam ettiğini söyledi.

İşte İbrahim Erkal'ın ailesinin resmi hesaptan yaptığı o paylaşım:

''DEĞERLİ SANATÇIMIZ İBRAHİM ERKAL TÜM ÇABALARINA RAĞMEN HAKKA RAHMETİNE KAVUŞMUŞTUR. DUALARIMIZ BİRLİKTE OLSUN, DİLEĞİMİZ TEK OLSUN MEKANI CENNET OLSUN. BAŞIMIZ SAĞOLSUN.''



İBRAHİM ERKAL'A NE OLMUŞTU?


1996'da 'Canısı' şarkısıyla şöhrete kavuşan 50 yaşındaki İbrahim Erkal 11 Nisan gecesi 3 arkadaşı ile yemek yedi. Aracını kullanması için lokantanın valesine verdi. Vale, Maltepe'deki sitenin otoparkına kadar İbrahim Erkal'ı getirdi. Aracı park ettikten sonra ayrıldı. Güvenlik kamerası kayıtlarına göre, saat 01.00 gibi İbrahim Erkal fenalaşıp otoparkta yere düştü. 1.5 saat sonra sitenin güvenlik görevlisi İbrahim Erkal'ı otoparkta baygın halde yatarken bulup ailesini aradı.

İbrahim Erkal önce bir kamu hastanesine ardından da bir özel hastaneye götürülmüştü. Yapılan tetkiklerinde ciddi bir beyin kanamasının olduğu tespit edilen ve bunun üzerine ameliyatta alınan İbrahim Erkal'ın tedavisi, yoğun bakım şartlarında gerçekleştirilmişti.

İbrahim Erkal, ailesinin talebi üzerine ileri tetkik ve tedavilerinin yapılabilmesi amacıyla geçen hafta bulunduğu özel hastaneden alınarak Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.

İBRAHİM ERKAL KİMDİR? KAÇ YAŞINDADIR?


Şarkıcı, besteci ve oyuncu İbrahim Erkal, 10 Ekim 1967 tarihinde Erzurum Narman'da dünyaya geldi. Altı kardeşin en büyüğü olan İbrahim Erkal, müziğe kendi kendine ilkokul yıllarında bağlama, mandolin ve flüt gibi müzik enstürmanları çalarak başladı.

Lise öğretimini bitirdikten sonra Musa Eroğlu Müzik Eğitim Merkezi binasında solfej ve nota dersleri almaya başladı. Geceleri ise Ankara'nın çeşitli yerlerinde sahne alıyordu.

1984 yılında İbrahim Güzelses adıyla "Sarhoş Baki (Erzurum Türküleri)" adlı ilk albümünü çıkardı. Fakat sesini duyuramadı.

1994 yılının ilk ayında kendi adıyla çıkardığı ilk albümü 'Tutku'yuyayınladı. Bu albümle sesini duyurmayı başardı ve müziğiyle insanların ilgi odağı oldu.

1995 yılının ilk aylarında Sıra Bende/Aklımdasın adlı ikinci albümünü yayınladı. Albümdeki, ''Sevmesen de Olur" ve "İnsafsız" gibi şarkılar ön plana çıktı.


İbrahim Erkal ilk değil! Geçmişte beyin kanaması geçiren ünlüler


1996 yılının yaz aylarında üçüncü albümü ''Gönlünüze Talibim'' çıkmıştır. Albümün çıkış parçası olan "Unutmayacağım" yayınlanmıştır ardından ikinci parça "Canısı" yayınlandığında albüm büyük bir patlama yaşadı. Albüm listelere girdi ve satışları oldukça yükseldi.

Albümdeki bir şarkı hariç hepsinin sözü İbrahim Erkal'a aitti. Daha sonra albümden "Erzurum'a Gel" adlı şarkı yayınlandı. İbrahim Erkal, ülke çapında tanındı.

Albümün büyük başarısından sonra, Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde dört dalda aday gösterildi ve ikisini kazanarak geceden iki ödülle birden ayrıldı.

1997 yılında Canısı adlı TV filminin baş rolünde Emine Ün ile birlikte oynadı. Film yayınlandığı gün çok reyting alınca dizi olarak yayınlanma kararı alındı. Aynı yıl Canısı adıyla STAR'da dizi olarak yayınlanmaya başlandı.

İbrahim Erkal, 1998 yılında dördüncü albümü Sırılsıklam'ı çıkardı. Albümün adını taşıyan parçanın Eylül 1998 tarihinde dizisi yayınlanmaya başladı. 5 Ocak 2000 tarihinde beşinci albümü De Get Yalan Dünya'yı çıkardı.

2001 yılında bu sefer Su Gibi albümü ile müzikseverlerin karşısına çıktı. Erkal'ın bu albümünü Aşkname, (2002), Gönül Limanı (2004), Yüreğinden Öpüyorum - Gülüm (2006), Aranağme (2008), Burnumda Tütüyorsun (2011) ve Nefes 1 (2015) takip etti.



Haberin Devamı