"İftara ne pişirsem" diyenlere iftar menüsü (27 Nisan 2020)

Bugün iftarda ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler iftar menüsünde... Eğer "İftarda ne yesek, iftara ne pişirsem?" diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak tarhana çorbası tarifi, fırında levrek tarifi, çoban salata tarifi ve kadayıflı paşa sarması tarifleri.

Tarhana çorbası tarifi
Tarhana çorbası malzemeleri
- 3 yemek kaşığı toz tarhana
- 1 çorba kaşığı salça ( domates ve biber)
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 3 diş sarımsak
- Tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
Tarhana çorbası yapılışı
1 çorba kaşığı tereyağı tencereye alıp, eritin. 1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın. 3 diş sarımsağı ince ince içerisine doğrayın (sarımsağın ağza gelmesini istemiyorsanız rendeden geçirin). 5 su bardağı suyu ilave edin. Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, tarhanayı ekleyip karıştırın. Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin. 15-20 dakika pişirin. Üzerine pul biber serperek servis edebilirsiniz.

Fırında levrek tarifi
Fırında levrek malzemeleri
- Orta boy levrek (kişi sayısına göre)
- 1 adet kuru soğan (2 balık için 1 tane)
- 1-2 adet domates
- 1 adet limon
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
- Defne yaprağı (isteğe göre)
Fırında levrek yapılışı
Levrekler iyice temizlenip yıkanır. Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir ve süzülen levrekler tepsiye alınır. Balıkların içinde biraz zeytinyağı gezdirilir ve tuz, karabiber serpilir. Soğan, domates ve limonu dilimleyerek balıkların içine yerleştirilir. 160 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 - 50 dakika arasında pişirilir.

Çoban salata tarifi
Çoban salata malzemeleri
- 4 adet orta boy domates
- 3 adet orta boy yeşil biber
- 2 adet orta boy salatalık
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 1/4 demet maydanoz
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
- 1/2 çay kaşığı tuz
Çoban salata yapılışı
Domatesleri ince ince doğrayın. Kabuğu soyulan salatalıkları domatesler gibi ince ince kesin. Biberleri ortadan ikiye bölüp yarım ay şeklinde kesin. Kuru soğanı ince ince doğrayın ve maydanozu incecik kıyın. Kuru soğan hariç bütün malzemeleri salata kabında karıştırın. Salata tabağına aldığınızda üzerine kuru soğanları ekleyin. Tuzu, zeytinyağını ve taze limon suyunu üzerine ekleyip servis edin.

Kadayıflı paşa sarma tarifi
Kadayıflı paşa sarma malzemeleri
- 250 gram kırık kadayıf
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebi için
- 1,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 litre süt
- 150 gram margarin
- 1 paket vanilya
İçi için
- 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Kadayıflı paşa sarma yapılışı
Kadayıf için;
Geniş bir tavaya kadayıfı alın. İçerisine tereyağı ve toz şekeri ekleyip rengi değişene kadar kavurun. Hazırladığınız kadayıfı fırın kağıdı serdiğiniz bir cam fırın kabına yayın.
Muhallebi için;
Bir tencereye süt, un ve toz şekeri ekleyip karıştırarak muhallebi kıvamına getirin. Hazır olan muhallebinizin içine margarin ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Bir mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Hazır olan muhallebinizi kadayıfın üzerine dökün ve eşit olacak şekilde yayın. 4 – 5 saat buzdolabında dinlendirin. Hazır olan paşa sarmanızı 9 parçaya bölün. Her bir parçanın ucuna dövülmüş ceviz serpin ve rulo yapın. Bütün dilimleri aynı şekilde hazırlayın ve servis edin.