Greyfurta acı tadını veren madde naringin adı verilen bir madde. Naringin nedeniyle greyfurt tüketimine dikkat edilmesi gerekiyor.
Naringinin, ilaçlarla etkileşime giren bir madde olduğunu ifade eden ve bu maddenin greyfurtta bulunan diğer fitokimyasallarla birlikte rol oynadığını söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Sır, greyfurt suyu tüketmenin bazı ilaçların etkisini zayıflatırken, bazı ilaçların etkisini de artırabildiğini ifade ediyor.
Bu nedenle ilaç almak zorunda olanların greyfurt ve özellikle birden çok daha fazla greyfurttan elde edilmesi gereken greyfurt suyunu tüketme konusunda temkinli olması gerekiyor.
İlaçların kullanma talimatlarındaki olası etkileşimleri her zaman dikkatlice okunmalı ve beklenmeyen etkileri hakkında uzman hekimlere bilgi verilmelidir.