Siyaset İş adamı Mustafa Seyidoğlu tutuklandı
Paylaş
İş adamı Mustafa Seyidoğlu tutuklandı

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve aralarında ünlü tatlı markasının sahibi iş adamı Mustafa Seyidoğlu’nun da bulunduğu 30 şüpheliden  7’si tutuklandı. Daha önce aynı soruşturma kapsamında ünlü baklava markası Gülloğlu'nun sahipleri Faruk ve Nejat Güllü kardeşler gözaltına alınmıtı. Faruk Güllü tutuklanırken, Nejat Güllü serbest kalmıştı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında iş adamı Mustafa Seyidoğlu ile adliye personeli ve örgütte "abi"lik yaptığı belirlenenlerin bulunduğu 30 kişinin hakimlik işlemleri tamamlandı.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Mustafa Seyidoğlu’nun da aralarında bulunduğu 7 şüphelinin tutuklanmasına karar verdi. Hakimlik, 23 şüphelinin adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmasına hükmetti. Adli kontrol hükümleri kapsamında, şüphelilerin yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

Soruşturma kapsamında, gözaltına alınan adliye personellerinin ifadeleri doğrultusunda, FETÖ’de "abi"lik yapan ve örgüte ait evlere yardım eden iş adamları hakkında işlem yapıldığı kaydedildi.

Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen Seyidoğlu Baklavaları’nın sahibi Mustafa Seyidoğlu’nun da aralarında bulunduğu 7 kişi tutuklandı.
Diğer 23 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

AA


Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı tutuklandı


O TATLICI DA TUTUKLANMIŞTI

Daha önce aynı soruşturma kapsamında ünlü baklava markası Gülloğlu'nun sahipleri Faruk ve Nejat Güllü kardeşler gözaltına alınmıtı. Faruk Güllü tutuklanırken, Nejat Güllü adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Ancak savcılık Nejat Güllü'nün serbest bırakılmasına itiraz etmişti.

Öte yandan Mustafa Seyidoğlu'nun tutuklanmasının ardından Seyidoğlu'ndan bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Basına yansıyan FETÖ soruşturma haberlerine ilişkin Seyidoğlu firma sahibi olarak ismi geçen Mustafa Seyidoğlu’nun eyidoğlu Şirketler Grubu’nda hiçbir imza yetkisi bulunmamaktadır.
Seyidoğlu, markanın kurucusu Habeşli Seyidoğlu’nun en büyük oğlu Mehmet Necati Seyidoğlu tarafından yönetilmekte olup haberlerde firma sahibi olarak ismi geçen Mustafa Seyidoğlu sadece Laleli mağazasının sahibidir."

Haberin Devamı