Gündem İstanbul Beşiktaş'ta patlama: 29 şehit

İstanbul Beşiktaş'ta patlama: 29 şehit

Paylaş
İstanbul Beşiktaş'ta patlama: 29 şehit

İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena'nın yanında ve maçka parkında bombalı araçla saldırı düzenlendi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hain saldırının acı bilançosunu saat 04.20'de açıkladı. Buna göre saldırıda 2'si sivil 27'si polis toplamda 29 kişi şehit oldu. 166 kişinin yaralandığı saldırıda 17 kişi ameliyatta. 6 kişi yoğun bakımda, 3'ünün durumu kritik

İSTANBUL BEŞİKTAŞ'TAKİ PATLAMA SONRASI SON DURUM:

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU: 29 ŞEHİDİMİZ VAR


Saat 22.29'da bomba yüklü araç el düzeneğiyle patlatılıyor. Aynı dakikalarda 45 saniye sonra yine bağlantılı olduğunu düşündüğümüz canlı bomba fark ediliyor ve etrafta tertibat alınıyor. O da polislerin ortasında kendisini patlatıyor. Güvenlik kuvvvetlerimiz can siparehane bir mücadele veriyor. İki patlamada milletimize üzülerek belirtiyoruz ki şu anda Adli Tp Kurumu'na sevk edilmiş 29 şehidimiz var! 2'si sivil 27 polis arkadaşımız şehit oldu. Yaralılarımızdan 23'ünden 17'si ameliyatta, 6'sı yoğun bakımda.


13 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI


Patlayan aracın tespitinden yola çıkılarak, 10 kişi gözaltına alındı. Gerek olayın failleri gerekse tedbiri için gerekli çalışmaları arkadaşlarımız yürütüyor. Milletimizin başı sağolsun.

Buradan şehit kahramanlarımıza, elbetteki sözümüz var. Bu topraklardan tamamen temizlenene kadar sözümüz onlara odur ki bu mücadelemiz acımasızca devam edecektir. Kir.

Süleyman Soylu daha sonra yaptığı açıklamada gözaltı sayısının 13'e çıktığını belirtti.

SAĞLIK BAKANI RECEP AKDAĞ:


Olay yerinde 4 dakika sonra ilk abulansımız ulaşmıştır. Hastanelerimizde kayıtlı yaralı sayısı 166. Bunların 20'si evlerine gönderildi. Şu anda ameliyat altında olan 17 kardeşimiz var. 6 kardeşimiz yoğun bakımda 3 kardeşimizin durumu oldukça ciddi.


BAŞBAKAN YARDIMCISI VE HÜKÜMET SÖZCÜSÜ NUMAN KURTULMUŞ:


Beşiktaş stadı yakınındaki Beleştepe bölgesinde bomba yüklü bir araç patlatıldı. Çevik kuvvet doğrudan hedefti. 45 saniye sonra da Maçka Parkı'nda bir canlı bomba kendisini patlatmıştır. Çok büyük bir acıyla karşı karşıyayız. Aziz milletimizin tereöre karşı sabrının taşmakta olduğunu biliyoruz. Bu saldırı basit bir saldırı değildir. Hangi saiklerle bu saldırıların olabileceğini tahmin ediyoruz. Tüm terör örgütlerini dize getireceğiz. Çok sayıda şehidimiz ve yaralımız var.

Özellikle bütün medya kuruluşlarımıza ve halkımıza seslenmek istiyorum. Biz burada kılı kırk yararak konuşuyoruz. Bu süreç içerisinde sürecin hassasiyetle takip edilmesidir. Bu rakamlar değişebilir. Bu hassasiyeti gösteririseniz birliğimizi ve beraberliğimizi sağlamada daha etkili olacaktır. Allah rızaı için halkın moralini bozacak bir yayın yapılmasın. Özellikle sosyal medyadan yapılan yönlendirmeye dikkat edelim.

02:54- Başbakan Yıldırım: Hayata, huzura, mutluluğa pusu kuran katiller devlet ve milletimizin bütünlüğüne halel getiremeyecekler, Türkiye’yi demokrasi ve hukuk yolundan çeviremeyeceklerdir. Aziz milletimize şimdiden büyük sabır ve metanet diliyorum."

02:13- Saldırılarda 100'e yakın yaralı olduğu belirtiliyor.

01:20- Vodafone Arena ve Maçka Parkı'nda yaşanan patlamalarda en az 70 kişinin yaralı olduğu bilgisi var

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ: KORKAKÇA SALDIRIYI KINIYORUZ

00:05-
ABD Büyükelçiliği, İstanbul'da meydana gelen bombalı saldırı sonrası yaptığı açıklamada "Korkakça saldırıyı kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

01:00- Reuters haber ajansı, güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, saldırıda en az 13 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.



00:56- Patlamada en az 40 yaralı olduğu bilgisi var (CNN)

00:33- İçişleri Bakanı Soylu: "İki patlama olduğu arkadaşlarımız tarafından değerlendirildi. Birisi tam stadın hemen üzerinde Süzer Plaza ile yan yana olan, daha önce ’Beleştepe’ denilen yerde, diğeri ise Maçka Parkı’nda. Maçka Parkı’ndakinin canlı bomba olduğu değerlendiriliyor."

00:10- Aljazeera'nin iddiasına göre 15 şehit olduğu, bu sayının artabileceği kaydediliyor




HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu TBMM Genel Kurulunda görüşme sırasında, İstanbul’daki patlama sonucu 20’ye yakın yaralı olduğunu ve iki ayrı patlama olmuş olabileceğini belirtti.


5 CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLDİ


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Beşiktaş’ta çevik kuvvet ekibine yönelik düzenlenen saldırıya ilişkin terörden sorumlu başsavcı vekili İsmail Uçar ile 5 cumhuriyet savcısı görevlendirildi.


Başbakan Yıldırım, Soylu ve Şahin’den bilgi aldı

Başbakan Binali Yıldırım, Beşiktaş’taki patlamalara ilişkin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İstanbul Valisi Vasip Şahin’den bilgi aldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ İstanbul’a geliyor.


Stadyum boşaldıktan sonra patlama oldu

Beşiktaş-Bursaspor maçında görev yapan çevik kuvvet polislerine yönelik bir saldırı olduğu ilk bilgiler arasında. Bombalı saldırının maçın ardından gerçekleştiği ve stadyumun boşaltılmış olduğu öğrenildi.



LİG TV MUHABİRİ OLAY YERİNDEN AKTARDI


Lig TV muhabiri Tuna Akdemir: Şu anda stadyum çevresindeki trafik kesildi. Gelişmeleri takip ediyoruz.

Lig TV Muhabiri Tuna Akdemir: Vodafone Arena önünde şu an yollar kesik, hafif çaplı bir ateşin çıktığını görüyoruz. Ambulanslar geliyor

Lig TV Muhabiri Tuna Akdemir: Önce patlama sesi duyduk. 10 saniye sonra bir patlama sesi daha oldu. Sonra polis ateş açmaya başladı.





İşte İstanbul Beşiktaş'taki patlamadan ilk fotoğraflar...