Türkiye (Son Dakika) İşte Özgecan'ın katillerini öldürme emrini veren çete lideri!

İşte Özgecan'ın katillerini öldürme emrini veren çete lideri!

Paylaş
İşte Özgecan'ın katillerini öldürme emrini veren çete lideri!

Özgecan'ın katilinin cezaevinde öldürülmesiyle ilgili 6 kişi gözaltına alınmıştı. Cinayet emrini, adı pek çok suça karışan "Altın Tabancalı Kabadayı" lakaplı çete lideri Ahmet Tekin Baykal'ın verdiği iddia ediliyor. Ahmet Tekin Baykal, Özgecan'ın katilini öldüren Gültekin Alan ile aynı koğuşta kalıyordu

Mersin'de, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesine ilişkin davada ağırlaştırmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Ahmet Suphi Altındöken'in cezaevinde silahlı saldırı sonucu ölmesi babası Necmettin Altındöken'in yaralanmasıyla ilgili 6 kişi gözaltına alınmıştı.

Haberin Devamı

CEZAEVİ CİNAYETİNİN 6’INCI ŞÜPHELİSİ ÇETE LİDERİ

Özgecan Aslan’ın katilinin katil zanlısı Gültekin Alan ile birlikte adliyeye sevk edilen 6’ıncı kişinin ise Gültekin Alan ile aynı koğuşta kalan 2000’li yılların başında Ege Bölgesi’nde cinayet, adam yaralama, gasp, çek- senet tahsilatı, kumar, tefecilik ve şantaj gibi birçok suça adı karışan çete lideri Ahmet Tekin Baykal olduğu ortaya çıktı.

Çete lideri Baykal, Çeşme'deki otel odasında yakalanmıştı.

O dönem Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Ulusal Çete' raporunda adı Alaaddin Çakıcı, Kürşat Yılmaz ve Sedat Peker gibi isimlerle birlikte geçen Çerkez kökenli Ahmet Tekin Baykal'ın Kuşadası'ndaki villasına, 'Anafor' operasyonu kapsamında Sikorsky helikopterle baskın yapılmıştı.

Haberin Devamı

İzmir ve Buca cezaevlerinde yatan Ahmet Tekin Baykal’ın 14 ay önce İzmir’den Adana’ya nakledilen cinayetten mahkum Gültekin Alan ile aynı koğuşta kaldığı belirtildi.

Katil zanlısı Gültekin Alan’ın aynı koğuşta kaldığı hükümlü Hüsamettin Bağlar ile anlaşma yaptığı, bu çerçevede Bağlar’ın eşi Gamze’nin olayda kullanılan tabancayı vücuduna gizleyerek cezaevine girdiği, infaz koruma memuru Hacı Ahmet Özdoğan’ın da yardım ettiği anlaşılmıştı.

'ALTIN TABANCALI KABADAYI'YA YÜZLERCE YIL HAPİS CEZASI İSTENMİŞTİ

2008 yılında Kuşadası’ndaki çiftliğine Sikorsky helikopterle baskın yapılan İzmirli çete lideri Ahmet Tekin Baykal hakkında 510 yıl hapis istemiyle dava açılmıştı. Baykal, altın işlemeli tabancası nedeniyle "Altın Tabancalı Kabadayı" olarak tanınıyor.

Ahmet Tekin Baykal ve adamlarıyla ilgili olarak zorla çek senet tahsilatı, yağma, adam kaldırma ve işyeri kurşunlama olaylarıyla ilgili şikayetler üzerine 2008'de yapılan Anafor operasyonuyla çökertilen İzmirli çete için rekor cezalar istenmişti. Polis, Ahmet Tekin Baykal’ın Kuşadası’ndaki çiftliğine içerisinde özel harekat timlerinin bulunduğu Sikorsky helikopterle baskın yapmış ancak Baykal çiftlikte yakalanamamıştı. Polis, çete liderini Çeşme’de lüks bir otelde sevgilisi M.K. ile birlikte yakalamıştı. Baykal’ın Kuşadası’ndaki ormanlık alanda bulunan ve kale gibi korunan çiftliğinde arama yapan ekipler, baskın sırasında kaçmak için açılan tüneller, çek ve senetlerini ödemeyenlere işkence yapılan odalar, çok sayıda silah ve çok yüksek miktarda usulsüz şekilde elde edilen TL, döviz ele geçirmişti. Eş zamanlı baskınlarda, şüphelilerin, gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, 5’i ruhsatlı 21 tabanca, 11 pompalı tüfek, el bombaları, çelik yelek, telsizler, çok sayıda mermi ve evrak bulunmuştu.

Haberin Devamı