Rendelenmiş karnabaharı 5-6 dakika haşlayın ve iyice süzün. İçine labne peynirini ekleyin ve karıştırın. Tuz, karabiber ve yumurtayı ekleyin tekrar karıştırın. Karnabahardan hazırladığınız hamuru, yağlı kağıt serdiğiniz iki fırın tepsisine eşit bir şekilde paylaştırın ve kaşıkla daire şeklini verin. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Konserve domates, balzamik sirke ve sarımsağı rondodan geçirin. Pizza hamuruna önce sos, sonra mozeralla ve domatesleri ekleyin, 200 derecede peynirler eriyene kadar pişirin. Fesleğen ile servis edin.
Karnabahar Humusu
· ¼ büyük boy karnabahar
· 1 yemek kaşığı tahin
· ½ küçük boy limon
· 1 diş sarımsak,
· Kimyon, karabiber, pulbiber
Öncelikle küçük parçalara ayırdığınız ve iyice yıkadığınız karnabaharı yumuşayıncaya kadar suda haşlayın. Haşlanan karnabahara, tahin, limon suyu, sarımsak ve diğer malzemeleri de ekleyerek mutfak robotundan geçirin.