Dünya Katar Emiri, ABD Başkanı Trump'ın Beyaz Saray davetini reddetti

Katar Emiri, ABD Başkanı Trump'ın Beyaz Saray davetini reddetti

Paylaş
Katar Emiri, ABD Başkanı Trump'ın Beyaz Saray davetini reddetti

ABD Başkanı Donald Trump, Körfez'deki krizin çözümü için Katar Emiri'ni Beyaz Saray'a davet etmişti. Katar'dan bu davete ret cevabı geldi

AP'ye konuşan Katarlı bir diplomat, Al Thani'nin mevcut durum devam ederken ülkeden ayrılmayacağını, bu nedenle Beyaz Saray'a gitmeyeceğini söyledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ


ABD Başkanı Donald Trump, Katar Emiri Şeyh Tamin bin Hamad Al Thani ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Katar krizinin çözümü için Thani’yi Beyaz Saray’a davet etmişti.

TEZKERE MECLİS'TEN GEÇMİŞTİ


Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Katar Devleti Hükümeti arasında Katar topraklarında Türk Kuvvetleri'nin konuşlandırılmasına ilişkin uygulama anlaşması ile anlaşmanın tadili hakkında protokolün onaylanmasının uygun bulunduğuna dair Kanun Tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

NE OLMUŞTU?


8 Körfez ülkesi Katar'la tüm diplomatik ilişkilerini kesti. Katar'la deniz ve hava sınırları kapatıldı. Katarlı diplomatlara ülkeleri terk etmeleri için 48 saat, Katar vatandaşlarına 14 gün süre verildi.

KATAR'DAN İLK AÇIKLAMA


Katar'dan yapılan ilk açıklamada Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, 'haksız şekilde alınmış bu karardan üzüntü duyduklarını' belirtti. Al Sani, "Haksız uygulamalar var ve bunlar temeli olmayan iddialara ve suçlamalara dayanıyor" şeklinde konuşurken, 5 ülkenin aldığı kararın vatandaşlarının normal hayatını sürdürmesine etki etmeyeceğini belirtti.

Katar Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamada ise 3 Körfez ülkesi ve Mısır'ın yaptığı uygulamaların vesayet kurma isteği olduğu ifade edildi.


Katar'da Türk askerinin konuşlanmasını içeren tezkere kabul edildi


Trump, Katar Emiri’ni Beyaz Saray’a davet etti


Türkiye'nin Katar'daki askeri üssü

Haberin Devamı