Gündem Kemal Kılıçdaroğlu: Suçsuz insanları yargılayıp mahkum etmek istiyorlar

Kemal Kılıçdaroğlu: Suçsuz insanları yargılayıp mahkum etmek istiyorlar

Paylaş
Kemal Kılıçdaroğlu: Suçsuz insanları yargılayıp mahkum etmek istiyorlar

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk'te 'Ne Oluyor' programında gündeme dair soruları yanıtladı

İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından bazı satırbaşları:

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki gösteren Kemal Kılıçdaroğlu, Enis Beyle görüştüm, moralim iyi dedi. Ben de senin hiçbir suçun yok, moralini iyi tut dedim.

ADALET ÇÖKMÜŞ


Suçsuz insanları yargılayıp mahkum etmek istiyorlar. Adalet çökmüş. Adalet çökmüşse devlet de çöker.

Sabredecek bir şey kalmadı, ülke elden gidiyor. Haklılığımızı bütün dünyaya duyurmak istiyoruz. Ben CHP teşkilatlarına sesleniyorum. Bu süreçte asla provakasyona gelmeyin. Ben yürüyeceğim. Elimde sadece tek afiş olacak. Üzerinde adalet yazacak.

Bu ülkede adalet kalmadı, adaleti yok ettiler, kalmadı. Güçlü olanlar her türlü barajı aşıyor. Garibanların hakkını kim soracak?

KAÇMA TEHLİKESİ YOKTU


Ben yürüyeceğim. Ha arkamdan kim gelir bilmiyorum. Bu ülkede adalet sağlanmak zorunda. Bıçak kemiğe dayandı. Böyle adalet mi olur? Buna ilk tepki yargının vermesi lazım. Ama korku dağları aşmış. Adalet sağlanıncaya kadar ben yürüyeceğim.

Harekatımızın adı: Adalet. Kimse gelmese de ben tek başıma yürüyüceğim. Ben bu ülkeyi seven biri olarak, sadece bu ülkede adaleti getirmek için yürüyeceğim. Bizi daha ciddi sorunlar bekliyor.

PARLAMENTO BOŞ KALMAYACAK

Benim görevim bu ülkede adaletsizliklere karşı durmaktır, haksızlıklara karşı durmaktır. Benu bunun mücadelesini vermek zorundayım.

Enis Berberoğlu'nun kaçma tehlikesi yoktu.

Ankara Güvenpark'tan Maltepe Cezaevi'ne kadar yürüyeceğim. Ben yürüyeceğim ama çalışmalarım devam edecek. Parlamento boş kalmayacak.


YARGI SİSTEMİ YIPRATILIYOR


Sorun yargılama sürecinde insanların mağdur edilmemesidir. Enis Berberoğlu'nun kaçma şüphesi mi var? Yok, neden kaçsın? Asılolan tutuksuz yargılamadır. Tutuksuz yargılanabilir. Ben de yargılanabilirim. Şimdi siz savcının bile istemediği tutuklamayı hakim olarak veriyorsunuz. Hangi şüpheyle veriyorsunuz? İfadeyse ifade vermeye gitti. Kaçacak diye tutukluyorsunuz. Nereden çıkarıyorsunuz.

Siz savcının bile istemediği bir cezayı hakim olarak veriyorsunuz. Evi yurdu belli. Adil Öksüz'e, damatlara verirsiniz Kayınpederler güçlü verirsiniz. Ben bu hakimin 'h' harfine bile güvenmiyorum. Hakim değil çünkü. Bunlara yargının köleleri denir. İntikam alma duygusu ile devletin adalet, yargı sistemi yıpratılıyor. Yargıya olan güven dinamitlenmiş oluyor. Kim o hakime güvenecek? Yargı bu kadar hırpalanmaz, bu kadar yerde sürülemez.


BİRİ SUÇLUYSA OTURUR YARGILARSINIZ


OHAL kararı çıktıktan sonra muhalefete baskı var. OHAL'den sonra hedef Türkiye. Dolayısıyla darbe sürecinin içindeyiz. Bu dönem o darbeleri aratır hale getirdi. Hiçbir suçu olmayan insanların yurt dışına çıkmasını yasaklıyorlar. Kolektif suç haline getirdiler. Biri suçluysa oturur yargılarsınız. İlk kez bu kadar gazeteciler hapiste. Meclis Başkanı'na da söyledim. Parlamento devre dışı.

Sert eleştiri, muhalefet gerekiyorsa bunu yaparız. Tek adam rejimi kul hakkı yemeyi özendirir, yargının gücü garibe geçer. Bu rejimin değişmesi lazım. Bugün yaşadığımız düzenin değişmesi lazım. Orayı terk etmeyeceğiz, her türlü muhalefeti yapacağız.



Enis Berberoğlu tutuklandı


Kemal Kılıçdaroğlu: Yarın demokrasi yürüyüşümüzü başlatacağız