10 Ekim 2005 tarihinde aramızdan ayrılan şair, romancı, deneme yazarı, senarist, düşünür Attilâ İlhan, Kadıköy Belediyesi ve Attilâ İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı iş birliğiyle, 11 Ekim 2017 Çarşamba günü saat 20.00’de Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenecek bir etkinlikle anılacak.
10 Ekim 2005 tarihinde aramızdan ayrılan şair, romancı, deneme yazarı, senarist, düşünür Attilâ İlhan Kadıköy Belediyesi ve Attilâ İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı iş birliğiyle düzenlenecek bir etkinlikle anılacak.
Caddebostan Kültür Merkezi’nde, 11 Ekim Çarşamba günü saat 20.00’de gerçekleştirilecek etkinlikte Attilâ İlhan sevenlerini, ücretsiz olarak katılabilecekleri çok yönlü bir anma programı bekliyor.
Anma gecesinin birinci bölümünde, İstanbul Kültür Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yunus Emre Attilâ İlhan’ın düşünce; şair Baki Ayhan T. ise şiir dünyasını değerlendirecek.
Yönetmen Biket İlhan’ın Attilâ İlhan’ın sinemacı kişiliği üzerine yapacağı değerlendirmenin ardından, hayatta iken kendisiyle gerçekleştirdiği uzun bir söyleşisi "Nam-ı Diğer Kaptan / Attilâ İlhan’ı Dinledim” adı ile kitap olarak yayınlanan; aynı zamanda Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri Roman Jürisi’nin başkanı olan yazar Selim İleri de Attilâ İlhan’ın romancı kişiliği üzerine tespitlerini anlatacak.
Anma gecesinin ikinci bölümünde bir şiir dinletisi yer alacak. Attilâ İlhan’ın yeğeni, sanatçı Kerem Alışık’ın onun son dönem şiirlerinden “Türkiye”yi okuması ile başlayacak dinletide, ayrıca sanatçılar Hakan Meriçliler ve Tilbe Saran da yine Attila İlhan şiirlerinden bir seçki sunacaklar.
Anma gecesi solist Dilek Türkan’ın seslendireceği Attilâ İlhan şiirlerinden bestelenmiş şarkılar ile son bulacak.
Attilâ İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı Hakkında
Attilâ İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı’nın amacı, bilim, sanat ve kültür konularında faaliyetlerde bulunmak, evrensel ve ulusal bilim, sanat ve kültüre katkıda bulunmak suretiyle ülkemizin bilim, sanat ve kültür alanında gelişmesine yardımcı olmak ve Attilâ İlhan’ın sanatının, eserlerinin ve fikirlerinin gelecek kuşaklara yaygın bir biçimde aktarılması için çaba sarf etmektir.
- Milliyet Mimarlık Dergisi’nin 46. Sayısı Bu Pazar Bayilerde!
- Kapadokya’nın yeryüzü ve yer altı hikâyesi Milliyet Arkeoloji'de
- Sanat Sohbetleri’nin ilki Çanakkale Bienali’nde yapıldı
- ‘Çocuklar için kurduğumuz kitap kulübünde her hafta farklı yazarları ağırlıyoruz’
- Milliyet Mimarlık Dergisi’nin 45. sayısı bu pazar bayilerde!